D E  M E R K E N K R A N T
Nieuwssite over merken, merkbescherming, merkregistratie, handelsnaambescherming, merkregistratie, merkinbreuk, handelsnaamkwesties, retro-merken en interessante weetjes over merken en de merkenwereld uit heden en verleden.
De Merkenkrant wordt u aangeboden door JMTC Merkenbureau, dť specialist voor het MKB voor de bescherming van uw merk, merkregistratie Ťn voor het registreren en beschermen van uw handelsnaam en uw bedrijfslogo of verenigingslogo. Snelle service, kraakhelder advies met daarbij scherpe All-In merkregistratie tarieven.
© Copyright 2019 De Merkenkrant / JMTC Merkenbureau
INTERNATIONALE MERKREGISTRATIE

Europese Merkregistratie
Informatie en All-In tarieven voor Benelux merkregistratie, Internationale Merkregistratie en Europese merkregistratie
www.jmtc.nl


Europese Merkregistratie van een Handelsnaam
Informatie over Benelux merkregistratie en Europese merkregistratie van uw handelsnaam
www.merkenbureauzeist.nl


FAQ over Benelux en Europese Merkregistratie
Veel gestelde (procedure) vragen over Benelux en Europese merkregistratie
www.merkbescherming.nu


FAQ over Handelsnamen Beschermen
Veel gestelde vragen over Benelux en Europese merkregistratie van een handelsnaam
www.beschermjehandelsnaam.nl


Merkenregisters
WOverzicht van diverse merkenregisters binnen de Europese Unie, USA, Canada etc
www.merkenregister.info


Merken In Het Nieuws
Nieuws over merken en merkregistratie, handelsnaamkwesties en meer
www.merkenkrant.nl


Merkentermen
Alle handige merkentermen bij Benelux en Europese merkregistratie op een rij gezet
www.merkentermen.nlVia een Europese Merkregistratie kan men in ťťn keer merkbescherming krijgen in alle 28 landen van de Europese Unie. Vanuit kostentechnisch oogpunt is een Europese Unie Merkregistratie zonder meer de meest eenvoudige en voordelige route om een merkregistratie in het buitenland te verkrijgen.

Klik op deze link voor een vrijblijvende offerte op maat voor het registreren van uw merk, bedrijfslogo, logo, bedrijfsnaam of handelsnaam in de Europese Unie via een Internationale Merkregistratie of een Europese Unie Merkregistratie
U KUNT UW LOGO, BEDRIJFSLOGO, HANDELSNAAM, HANDELSMERK, BEDRIJFSNAAM OF MERK ALS EUROPEES MERK REGISTREREN

Per 2 Oktober 2019 zal ook BraziliŽ toetreden tot het IR Systeem

Naast de mogelijkheid sinds 1996 van het aanvragen van een Europese Merkregistratie is een andere route om uw merk in het buitenland te beschermen die van een Internationale Registratie. Deze wijze van registreren is gebaseerd op de Overeenkomst van Madrid (1891), waarbij zich nog steeds landen aansluiten, ook niet Europese landen (o.a. Japan in 2000 en de Verenigde Staten in 2003 middels het Protocol van Madrid). Hierdoor ontstaan steeds meer mogelijkheden om op relatief voordelige wijze uw merken in diverse landen te registreren.

Voorwaarde om van dit systeem gebruik te kunnen maken is onder andere wel dat u beschikt over een registratie in uw thuisland die als verplichte basisregistratie kan dienen, een Benelux Merkregistratie of een Europese Unie Merkregistratie. Een Internationale merkregistratie is als het ware een bundel van meerdere merkregistraties die in ťťn keer centraal wordt aangevraagd en vervolgens per land apart wordt behandeld. Ook is bij een Internationale Registratie een latere uitbreiding met extra (nog ontbrekende) landen mogelijk. Deze landen zijn aangesloten bij de Overeenkomst van Madrid of bij het Protocol van Madrid. Voor landen buiten de Europese Unie die hierbij niet zijn aangesloten is alleen een Nationale Merkregistratie mogelijk. Enige uitzondering hierop zijn de OAPI landen.

Indien u nog niet beschikt over een merkregistratie in de Benelux of de Europese Unie is het in alle gevallen verstandig om hiermee een aanvang te nemen. Nadat de merkregistratie voor uw thuisbasis is geregeld, heeft u 6 maanden de tijd om een zorgvuldige overweging te maken voor eventuele merkregistratie in het buitenland. Binnen 6 maanden kunt u immers de prioriteit inroepen van de merkregistratie van de thuisbasis, waarmee u dan in de gekozen landen dezelfde aanvraagdatum kunt verkrijgen.


VRIJBLIJVENDE KOSTENBEGROTING VOOR INTERNATIONALE MERKREGISTRATIE
OFFERTE MERKREGISTRATIE AANVRAGEN
INTERNATIONALE MERKREGISTRATIE

Duur van de merkbescherming: 10 jaar

Landen (naar keuze) o.a.: AlbaniŽ, Algerije, Antigua en Barbuda, ArmeniŽ, AustraliŽ, Azerbeidzjan, Bahrein, Bhutan, Bonaire, St. Eustatius en Saba, BosniŽ-Herzegovina, Botswana, Bulgarije, Canada, China, Colombia, Cuba, CuraÁao, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland, Europese Unie, Filipijnen, Finland, Frankrijk, GeorgiŽ, Ghana, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, India, Iran, IsraŽl, ItaliŽ, Japan, Kazakstan, Kenia, KirgiziŽ, KroatiŽ, Lesotho, Letland, Liberia, Liechtenstein, Litouwen, MacedoniŽ, Madagaskar, Marokko, Mexico, MoldaviŽ, Monaco, MongoliŽ, Montenegro, Mozambique, NamibiŽ, Noord Korea, Noorwegen, OAPI (Benin, Burkina Fasso, Centraal Afrikaanse Republiek, Comoren eilanden, Equatoriaal Guinea, Kameroen, Gabon, Guinea, Guinea Bissau, Ivoorkust, Kongo, Mali, MauritaniŽ, Nieuw Zeeland, Niger, Senegal, Togo, Tsjaad), OekraÔne, Oezbekistan, Oman, Oostenrijk, Polen, Portugal, RoemeniŽ, Russische Federatie / Rusland, San Marino, Sao Tomť en Principe, ServiŽ, Sierra Leone, Sint Maarten, Singapore, SloveniŽ, Slowakije, Soedan, Spanje, Swaziland, SyriŽ, Tadzjikistan, TsjechiŽ, Turkije, Turkmenistan, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Wit-Rusland, Zambia, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.
Altijd wel een leuk nieuwtje via
De Merkenkrant op Twitter. Wij volgen
je uiteraard graag terug op Twitter.